Η Κοιμηση Τησ Θεοτοκου - ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ: * Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Ο αγιοσ φανουριοσ ο νεοφανησ, ο.

Η Κοιμηση Τησ Θεοτοκου - ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ: * Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Ο αγιοσ φανουριοσ ο νεοφανησ, ο.. Αυτές τις άγιες ημέρες τού δεκαπενταύγουστου εορτάζουμε και τιμούμε τη θεία μνήμη τού θανάτου τής θεοτόκου. Η ορθόδοξη εκκλησία όρισε στις 15 αυγούστου να εορτάζεται η κοίμηση της θεοτόκου. Ο αγιοσ φανουριοσ ο νεοφανησ, ο. «…αν ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια, πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες. Η εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου και το νόημά της συνοψίζονται με αυτό που ο ψαλμωδός λέγει και οι πατέρες της εκκλησίας εφαρμόζουν.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και εορτάζεται κάθε καλοκαίρι στις 15 αυγούστου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι απόστολοι μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της γεθσημανής, όπου και την έθαψαν. This is η κοίμηση της θεοτόκου by orthmad videos on… Ο αγιοσ φανουριοσ ο νεοφανησ, ο.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 15-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ- ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 15-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ- ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ from 2.bp.blogspot.com
Αρχική σελίδα θρησκεια ορθοδοξια χρονια πολλα στουσ εορταζοντεσ!!15 αυγουστου!!η κοιμηση τησ θεοτοκου και η ανασταση τησ!!οὐ θαῦμα θνῄσκειν κοσμοσώτειραν κόρην, τοῦ κοσμοπλάστου σαρκικῶς τεθνηκότος.!!ζῇ ἀεὶ θεομήτωρ, κἂν δεκάτῃ. Η σάρκωση του λόγου και η δική μας σωτηρία. Τα εισόδια της θεοτόκου αποτελούν μία από τις κυριότερες θεομητορικές γιορτές του έτους. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. This is η κοίμηση της θεοτόκου by orthmad videos on… Μάλιστα η εορτή αυτή χαρακτηρίζεται και ως το πάσχα του καλοκαιριού. Χρησμοί των αρχαίων ελλήνων για την έλευση του χριστού. Θαυματα και παρακλητικοσ κανων τησ παναγιασ τησ διασωζουσασ.

Η εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου και το νόημά της συνοψίζονται με αυτό που ο ψαλμωδός λέγει και οι πατέρες της εκκλησίας εφαρμόζουν.

Στη δίζωνη εικόνα του πολιούχου της εκκλησίας που βρίσκεται στο τέμπλο αριστερά της εικόνας της παναγίας, εικονίζεται στην α΄ ζώνη (επάνω) η κοίμηση της θεοτόκου και στο κέντρο της β΄ ζώνης (κάτω) ο άγιος γεώργιος έχοντας αριστερά του τον άγ. «…αν ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια, πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες. Η κοιμηση τησ θεοτοκου +πρωτοπρεσβυτέρου αλεξάνδρου σμέμαν. Ιεροσ ναοσ κοιμησησ τησ θεοτοκου. Ο εορτασμός της κοίμησης της θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς. Α) η ερμηνεια τησ εικονασ. Ο θάνατος της υπεραγίας θεοτόκου και αειπαρθένου μαρίας λέγεται κοίμηση. Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο κύριος ιησούς. Η ορθόδοξη εκκλησία όρισε στις 15 αυγούστου να εορτάζεται η κοίμηση της θεοτόκου. Η κοιμηση τησ θεοτοκου, η λαμπρη του καλοκαιριου. Δώστε πρῶτος μία ἀξιολόγηση η κοιμηση τησ θεοτοκου 260 ακύρωση απάντησης. Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών. Home κοιμησισ θεοτοκου η κοιμησισ τησ θεοτοκου.

Αυτές τις άγιες ημέρες τού δεκαπενταύγουστου εορτάζουμε και τιμούμε τη θεία μνήμη τού θανάτου τής θεοτόκου. Η κοίμηση της αγίας άννας (κτ). Ἡ μεγάλη θεομητορικὴ γιορτὴ τοῦ αὐγούστου, ἡ κοίμηση τῆς θεοτόκου, συγκλονίζει κάθε πιστὴ ψυχή. Η κοίμηση της θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του ευαγγελιστή ιωάννη, στο οποίο διέμενε η μητέρα του θεανθρώπου. Για την εκκλησία μας η θεοτόκος είναι «του πεσόντος αδάμ η ανάκλησις, των δακρύων της εύας η λύτρωσις».

ΑΓΙΟΚΥΠΡΙΑΝΙΤΗΣ: Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
ΑΓΙΟΚΥΠΡΙΑΝΙΤΗΣ: Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ from 1.bp.blogspot.com
Α) η ερμηνεια τησ εικονασ. Η σάρκωση του λόγου και η δική μας σωτηρία. Η καθιέρωση της, όπως και όλων των θεομητορικών εορτών. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι απόστολοι μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της γεθσημανής, όπου και την έθαψαν. Η κοίμηση της θεοτόκου είναι θεομητορική εορτή τόσο της ορθόδοξης εκκλησίας, όσο και των λοιπών χριστιανικών ομολογιών. Ιστολογιο με εκκλησιαστικα και κοινωνικα θεματα. Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών. Στη δίζωνη εικόνα του πολιούχου της εκκλησίας που βρίσκεται στο τέμπλο αριστερά της εικόνας της παναγίας, εικονίζεται στην α΄ ζώνη (επάνω) η κοίμηση της θεοτόκου και στο κέντρο της β΄ ζώνης (κάτω) ο άγιος γεώργιος έχοντας αριστερά του τον άγ.

Τα εισόδια της θεοτόκου αποτελούν μία από τις κυριότερες θεομητορικές γιορτές του έτους.

Εξοδιοσ ή προπεμπτηριοσ εισ την κοιμησιν τησ υπερενδοξου δεσποινησ ημων θεοτοκου (ιωαννου του γεωμετρου). Η κοίμηση της θεοτόκου ως μυστήριο της εκκλησίας (μητροπ. Η πηγή της ζωής, εν μνημείῳ τίθεται, και κλίμαξ προς ουρανόν, ο τάφος γίνεται. Η εορτή αυτή με διαφορετική μορφή και ονομασία απαντάται στην ιεροσολυμητική παράδοση ήδη από τον β΄ αιώνα1. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι απόστολοι μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της γεθσημανής, όπου και την έθαψαν. Η χαρά της θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της υιό και θεό όλων των ανθρώπων. Στη δίζωνη εικόνα του πολιούχου της εκκλησίας που βρίσκεται στο τέμπλο αριστερά της εικόνας της παναγίας, εικονίζεται στην α΄ ζώνη (επάνω) η κοίμηση της θεοτόκου και στο κέντρο της β΄ ζώνης (κάτω) ο άγιος γεώργιος έχοντας αριστερά του τον άγ. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και εορτάζεται κάθε καλοκαίρι στις 15 αυγούστου. Αγνή παρθένε δέσποινα. τον αύγουστο η εκκλησία τιμά το τέλος της επίγειας ζωής της παρθένου μαρίας, το θάνατό της, την κοίμησή της όπως είναι πια γνωστή και σε αυτή τη λέξη περικλείονται το όνειρο, η ευλογία, η ειρήνη. «…αν ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια, πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες. Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών. Η κοιμηση τησ θεοτοκου, η λαμπρη του καλοκαιριου.

Τα εισόδια της θεοτόκου αποτελούν μία από τις κυριότερες θεομητορικές γιορτές του έτους. Εξοδιοσ ή προπεμπτηριοσ εισ την κοιμησιν τησ υπερενδοξου δεσποινησ ημων θεοτοκου (ιωαννου του γεωμετρου). Για την εκκλησία μας η θεοτόκος είναι «του πεσόντος αδάμ η ανάκλησις, των δακρύων της εύας η λύτρωσις». Βοήθησε στη σάρκωση του χριστού, εξυπηρέτησε την παγκόσμια σωτηρία γιατί μ' αυτήν πραγματοποιήθηκε η προαιώνια απόφαση του θεού: Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και εορτάζεται κάθε καλοκαίρι στις 15 αυγούστου.

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ - Ithacanews
Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ - Ithacanews from www.ithacanews.gr
Home κοιμησισ θεοτοκου η κοιμησισ τησ θεοτοκου. This is η κοίμηση της θεοτόκου by orthmad videos on… Η κοίμηση της θεοτόκου είναι η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία του νησιού και χτίστηκε πίσω από το λιμάνι το 1828. Αυτές τις άγιες ημέρες τού δεκαπενταύγουστου εορτάζουμε και τιμούμε τη θεία μνήμη τού θανάτου τής θεοτόκου. Η κοίμηση της αγίας άννας (κτ). «…αν ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια, πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Η καθιέρωση της, όπως και όλων των θεομητορικών εορτών.

Βοήθησε στη σάρκωση του χριστού, εξυπηρέτησε την παγκόσμια σωτηρία γιατί μ' αυτήν πραγματοποιήθηκε η προαιώνια απόφαση του θεού:

«…αν ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια, πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες. Η πηγή της ζωής, εν μνημείῳ τίθεται, και κλίμαξ προς ουρανόν, ο τάφος γίνεται. Ἡ μεγάλη θεομητορικὴ γιορτὴ τοῦ αὐγούστου, ἡ κοίμηση τῆς θεοτόκου, συγκλονίζει κάθε πιστὴ ψυχή. Εν τη γεννήσει, την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη κοιμήσει, τον κόσμον ου κατέλιπες θεοτόκε. Α) η ερμηνεια τησ εικονασ. Η καθιέρωση της, όπως και όλων των θεομητορικών εορτών. Χρησμοί των αρχαίων ελλήνων για την έλευση του χριστού. Στη δίζωνη εικόνα του πολιούχου της εκκλησίας που βρίσκεται στο τέμπλο αριστερά της εικόνας της παναγίας, εικονίζεται στην α΄ ζώνη (επάνω) η κοίμηση της θεοτόκου και στο κέντρο της β΄ ζώνης (κάτω) ο άγιος γεώργιος έχοντας αριστερά του τον άγ. Η παναγιτσα [η κοιμηση τησ θεοτοκου στο βασιλοπουλοαχιλλειοξηρομερο. Αγνή παρθένε δέσποινα. τον αύγουστο η εκκλησία τιμά το τέλος της επίγειας ζωής της παρθένου μαρίας, το θάνατό της, την κοίμησή της όπως είναι πια γνωστή και σε αυτή τη λέξη περικλείονται το όνειρο, η ευλογία, η ειρήνη. Ένα αφιέρωμα του xristianos.gr με αφορμή την εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου.χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους με υγεία, αγάπη και φώτιση κυρίου.ήχος. Τα εισόδια της θεοτόκου αποτελούν μία από τις κυριότερες θεομητορικές γιορτές του έτους. Τον αύγουστο η εκκλησία τιμά το τέλος της επίγειας ζωής της παρθένου μαρίας, τον θάνατο της, την κοίμηση της όπως είναι πια γνωστή και σε αυτή τη λέξη περικλείονται το όνειρο, η ευλογία, η.

Αυτές τις άγιες ημέρες τού δεκαπενταύγουστου εορτάζουμε και τιμούμε τη θεία μνήμη τού θανάτου τής θεοτόκου κοιμηση της θεοτοκου. Προχθές, αγαπητοί μου φίλοι, η αγία μας εκκλησία τίμησε την κοίμηση της υπεραγίας δεσποίνης ημών θεοτόκου και αειπαρθένου μαρίας.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook